18 ian. 2010

moscova telegrafica partea 1

n-am dormit.inglorious basterds. clipesc cu ceata. liniste in aeroport. afara frig. pregatiri de rasarit senin si portocaliu. ultima zi a anului pare goala. 20 de oameni in tot avionul. un monstru pe aeroport. avion militar US force gri sobolan si cu mutra de sobolan hiperdimensionat.
turbulente. mic dejun in zbor. emotii. incerc sa invat litere. aterizam.
emigration card. fulgi mari dintr-o poveste cu matriosce cu fular si manusi.coada la control pasapoarte. aer inchis. comunist. afara insa e o poveste de andersen in tara lui dostoieski. ne gasim gazda. apoi masina de trasfer si plecam.
coada pe autostrada. ikea si auchan in afara orasului. ca la noi, doar ca se scriu altfel. complexe rezidentiale cu 25 de etaje. mari. totul e mare. mai ales stratul de zapada. un mic stop si apoi continuam
se pare ca nu mai ajungem o data. atipesc in masina. bulevarde foarte late si stradute mici pe care ne ratacim. totul arata familiar. doar ca este mult mult mult mai mare. si bulevardele, si mesh-urile si cladirile si panourile. o limba total straina. incerc sa citesc fiecare text ce-mi trece prin fata ochilor. esuez lamentabil cand intalnesc o litera noua. mereu apare cate una nemaivazuta pana atunci. ma simt ca la 6 ani incercand sa invat sa citesc.

va urma

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu