12 feb. 2009

dirty business sau lipsa de fair-play in clubbing

Se dau doi organizatori/promoteri de evenimente/petreceri de muzica electronica. O parte e un mamut business oriented in detrimentul aspectului muzical, mergand pe o reteta de ciorba muzicala.a avut la timpul ei o insemnatate in evolutia scenei clubbing, dar in prezent banu conteaza si ruleaza. cealalta parte este total dedicata muzical si a educat in timp publicul catre zone muzicale diverse, dar totusi a mers pe o linie corecta si buna si a inovat foarte mult din punct de vedere artistic si cultural.
se intampla urmatoarele: o parte bookuieste un DJ de detroit techno (unul dintre cei 3 fondatori ai genului, pionier, tatic, cum vreti voi sa-i ziceti) in premiera in romania. toata lumea fericita. DJul se imbolnaveste si petrecerea se amana. Dureaza un timp pana se stabileste o noua data a evenimentului. Si iata partea cu pricina reanunta petrecerea. Trec trei saptamani si partea opusa anunta pentru aceeasi data tot un DJ de detroit techno (tot unul din cei trei fondatori).
Trebuie sa mentionam ca stilul detroit techno este inca un stil de nisa in romania .nu exista un public numeros pentru acest gen si ca oricare dintre cei doi DJ nu ar fi reusit sa umple un club, darmite doua cluburi in aceeasi seara.
Publicul mic la numar a fost astfel nevoit sa faca o alegere imposibila pentru ca fiecare si-ar fi dorit sa ii vada pe amandoi.
Partea care a facut al doilea contra-booking a dat dovada de atat de multa nesimtire si si-a batut joc de public cu nerusinare. A calcat in picioare fair-play-ul si respectul pentru public. Totul din dorinta de a i-o trage celuilalt.
2009. februarie. ma loveste un deja-vu incredibil.
un alt brand de petreceri ro pregateste o gala de premii si invita un artist de detroit techno. cateva zile mai tarziu, mamutul afacerist anunta tot un dj de detroit techno pentru aceeasi data. contra-bookingul intentionat pentru aati distruge publicul si competitia se poarta. ei asa stiu sa faca petreceri. pisandu-se pe tot ce inseamna scena clubbing, pe cei care muncesc si pe cei care si-ar dori sa se bucure de muzica.
mergeti la premii! dj-ul competitiei e bun in general dar la petreceri de club o suge groaznic. spune nu lipsei de fair play si sustine partea corecta.

1 comentarii:

Anonim spunea...

un articol cu niste adevar in el, stricat de ultimele 2 randuri, prin care crezi ca poti influenta pe cineva sa aleaga unul dintre cele doua evenimente..

eu cred ca aceasta concurenta este un lucru bun. in ambele locuri va fi plin, ceea ce este mult mai bine decat sa fie insuportabil de plin doar in unul din cele doua cluburi ale bucurestiului..

Trimiteți un comentariu