29 mai 2008

lecturi si noi prieteni

citesc si recitesc orson scott card. fantastic, introspectiv, poate cel mai bun scriitor SF. dileme etice intre specii. clasificari ale speciilor. comunicatii cu viteza luminii, un virus destept, un copil jucandu-se de-a judecata de apoi fara sa banuiasca nimic. fluid, atractiv, pasionat.
ce plictisitoare ar fi calatoriile cu metroul fara cartile groase de patru degete care te rup de lumea din jur ca o fila de carte smulsa rapid, fara durere si lipita instant cand o voce din neant spune "urmeaza statia eroilor cu peronul pe partea dreapta"

mi-am facut un nou prieten. si odata cu el inca unul mai mic. primul are ochii albastri si limba roz, blana deasa si scamosata. se lipeste tandru de gard ca sa il pot alinta. trec pe langa el aproape in fiecare zi. in ultimul timp o fac intentionat. celalat nu-i ajunge primului nici macar la burta. pare scaldat intr-o ceasca de cafe con lecce. maraie agitat ca primul imi cucereste toata atentia. acesti doi cutzi stau intr-o curte un pic parasita, unde totul e vechi si uitat. probabil ca undeva intr-una din casele din fund, unde vad mai mereu o fereastra deschisa traieste cineva batran care nu mai are energia si puterea sa rasfete pe ochi albastri si cafea cu lapte. noroc ca ei m-au gasit pe mine, care-mi deviez drumul pentru ei.cred ca ar trebui sa le duc cate un biscuite in forma de os, ca sa ne pecetluim prietenia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu